'Doelpunt Van de Beek toonde de enorme potentie van het voetbal van Ajax aan'

'Doelpunt Van de Beek toonde de enorme potentie van het voetbal van Ajax aan'

05-10-2019 16:15
55

De overwinning van Ajax op Valencia in de Champions League had met geluk niets van doen. Dat betoogt Henk Spaan in zijn column in Het Parool. Hij ziet simpelweg meer kwaliteit bij de ploeg van trainer Erik ten Hag.

'De enorme potentie van het voetbal van Ajax bleek het meest door de combinatie die aan het doelpunt van Donny van de Beek voorafging', stelt Spaan, die de aanval analyseert. Het was Sergiño Dest die uiteindelijk aangever Dusan Tadic aanspeelde. 'De meester neemt de bal fantastisch aan en steekt hem tussen twee man door. Donny demarreert, neemt niet aan, doet de bekende dummy en schiet in de verre hoek. Valencia zou nooit in staat zijn zo'n doelpunt - het resultaat van perfect positiespel - te maken. Daarom was Ajax' overwinning verre van gelukkig', meent Spaan.

Ook Edson Álvarez kan op complimenten rekenen. 'Nog even over Álvarez, de nieuwe Veltman in de perceptie van sommigen. Hij speelde een uitstekende tweede helft, zowel verdedigend als aan de bal. Het grote verschil met Parejo: de laatste komt nooit uit zijn centrale zone, terwijl Álvarez ook zijn nuttige werk aan de zijkanten doet', besluit Spaan.