Real Madrid met schrik vrij in Spaanse 'topper' na schitterende goals

05-10-2019 17:58
2

Real Madrid leek zaterdag op een eenvoudige zege af te stevenen in de 'topper' tegen Granada in de Primera Division, maar het werd nog onverwacht spannend. Het treffen tussen de nummer één en twee van de ranglijst eindigde uiteindelijk in 4-2.

Real Madrid kende in het Estadio Santiago Bernabéu een bliksemstart. Een schitterende voorzet met buitenkantje voet van Gareth Bale werd al na twee minuten tot doelpunt gepromoveerd door Karim Benzema. De formatie van trainer Zinedine Zidane had weinig te duchten van Granada, dat verrassend sterk aan het seizoen begonnen is. Eden Hazard maakte er op slag van rust 2-0 van met een subtiel lobje.

De Koninklijke zat op rozen en na ruim een uur leek Luka Modric het duel te beslissen. De Kroaat haalde schitterend uit en zag de bal in de kruising vliegen: 3-0. Dat het Madrileense bolwerk nog broos is kwam vervolgens echter opnieuw aan het licht. Alphonse Areola, de vervanger van Thibaut Courtois, hielp Granada onbedoeld een handje. De Franse doelman treuzelde te lang en maakte vervolgens een overtreding om Carlos Fernandez van de bal te houden. De strafschop werd benut door Darwin Machis.

Toen Domingos Duarte na 77 minuten via een hoekschop ook voor de aansluitingstreffer tekende, hielden de Real-fans hun adem in. Verder defensief geklungel van de Madrilenen bleef echter onbestraft. In blessuretijd maakte James Rodríguez er op aangeven van Álvaro Odriozola zelfs nog 4-2 van na een snelle uitbraak. Real blijft daardoor koploper met achttien punten uit acht duels, Granada blijft steken op veertien punten en moet vrezen voor de tweede plek.