'Ajax zet strooptocht in Argentinië voort en aast op Peruviaanse international'
Abram en Tapia (Peru) in duel met Neres (Brazilië)

'Ajax zet strooptocht in Argentinië voort en aast op Peruviaanse international'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 22:48za 05-10-2019 om 22:48

Ajax zou opnieuw zijn oog hebben laten vallen op een verdediger uit de Argentijnse competitie. De Peruviaanse international Luis Abram (23) is in beeld bij de Eredivisie-kampioen, zo melden media als AS en FOX in het Zuid-Amerikaanse land.

Het succes van aankopen als Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico heeft Ajax overtuigd dat goede, relatief goedkope spelers op te halen zijn in Argentinië. Abram past perfect in het plaatje van de Nederlandse topclub, zo klinkt het. Hij is een linksbenige centrale verdediger, die ook links achterin kan spelen. De Peruviaan wordt getipt als stand-in en mogelijke opvolger van Daley Blind. Bovendien zou Ajax nog altijd kampen met de erfenis van Matthijs de Ligt.

Abram speelt momenteel voor Vélez Sarsfield, waar hij een contract tot medio 2021 heeft. Trainer Gabriel Heinze, oud-speler van onder meer Manchester United en Real Madrid, stak onlangs de loftrompet over de mandekker. "Zolang ik coach ben maak ik mij er sterk voor om hem te behouden, maar het ligt in de handen van de voorzitter. Het kostte hem wat tijd om zich aan te passen hier, maar sinds hij de smaak te pakken heeft is hij niet meer gestopt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws