Paes na 'klassieker': 'Trots hoe ik ermee om ben gegaan, borst vooruit'

Paes na 'klassieker': 'Trots hoe ik ermee om ben gegaan, borst vooruit'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 23:24za 05-10-2019 om 23:24

Maarten Paes ging zaterdag opzichting in de fout in de uitwedstrijd van FC Utrecht tegen Vitesse in de Eredivisie. De 21-jarige doelman wierp de Arnhemmers daarmee een 2-1 zege in de schoot, maar na afloop toonde hij zich strijdbaar.

"We hebben verloren terwijl we de bovenliggende partij waren", zegt Paes tegen FOX Sports. "Zeker in de tweede helft hebben we gedomineerd, met een paar spaarzame kansen voor hen. Bij een van die kansen ga ik niet vrijuit. Dat weet ik van mezelf en ik weet ook dat de ontwikkeling van een jonge keeper geen rechte lijn omhoog is. Af en toe zit er een momentje tussen dat het omlaag gaat, dat was vandaag."

Paes beaamt dat het een grote fout was. "We weten allemaal hoe de bloopers eruitzien. Dit is een klassieker. Maar ik ben trots hoe ik ermee om ben gegaan. Ik denk dat ik acht seconden heb gebaald en daarna weer volle bak moed heb getoond. Bij hoge ballen durfde ik te komen en ik speelde mijn eigen spel. Helaas zit er een fout bij en dat kost ons helaas de wedstrijd. Ik blijf dezelfde dingen doen. Borst vooruit en dan laat ik ze een poepie ruiken de volgende keer."

FC Utrecht-trainer John van den Brom spreekt van een 'lachwekkende goal'. "Het team was bezig om de wedstrijd naar zich toe te trekken en dan maakt de keeper een ketser eerste klas. Het was een ouderwets balletje door de benen. Heel vervelend voor Maarten en het team", stelt Van den Brom, die zijn ploeg in de tweede helft 'oppermachtig' vond. "Maar in de laatste fase van het aanvallen waren we niet in staat om echt de trekker over te halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws