Bruggink dringt aan op Utrecht-wijziging: 'Te veel goede spelers'

Bruggink dringt aan op Utrecht-wijziging: 'Te veel goede spelers'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 10:36zo 06-10-2019 om 10:36

FC Utrecht begon met hoge verwachtingen aan het seizoen, maar de ploeg van coach John van den Brom stelt enigszins teleur. Arnold Bruggink wijst op een gebrek aan balans op het middenveld van de Domstedelingen.

Tijdens de 2-1 nederlaag bij Vitesse vormden Adam Maher, Bart Ramselaar en Simon Gustafson opnieuw het middenrif van Utrecht, terwijl Sander van de Streek daar nog voor stond. "Je kunt ook te veel goede spelers hebben", stelt Bruggink bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Het gaat er heel erg om: hoe laat je die spelers allemaal functioneren. Ik denk dat ze te veel 'voetballers' hebben."

"Maher, Gustafson en Ramselaar is te veel van hetzelfde. Het zijn allemaal goede spelers, maar je moet er één hebben die het werk doet voor de anderen", stelt de analist, die denkt dat Van den Brom de oplossing in huis heeft. "Joris van Overeem is nu geblesseerd, maar die heeft vorig seizoen als 'zes' uitstekend gespeeld. En Rico Strieder is ook iemand die iets anders heeft dan al die anderen. Dat is een jongen die zich in dienst wil stellen van een elftal. Ik geloof daar veel meer in."

Bruggink zag Utrecht aan het werk tegen FC Twente. "Dat was de eerste keer dat Ramselaar meedeed. Hij deed het prima, maar ze verliezen die wedstrijd omdat alles hetzelfde bleef. Alles moest voetballend worden opgelost. Het is heel fijn als je een jongen hebt die ook een keer ballen onderschept en zich dienstbaar opstelt, zodat anderen beter gaan functioneren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws