'Je kunt er wel vanuit gaan dat Doan Bruma uit de basis gaat spelen bij PSV'

'Je kunt er wel vanuit gaan dat Doan Bruma uit de basis gaat spelen bij PSV'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 13:49zo 06-10-2019 om 13:49

Arnold Bruggink is overtuigd: Ritsu Doan gaat Bruma uit de basis spelen bij PSV. De Japanner maakt sinds zijn komst naar Eindhoven veel indruk en maakt serieus aanspraak op een basisplek in het team van Mark van Bommel. Doan viel een aantal keren in en gaf zijn visitekaartje af.

"Vanaf het moment dat Ihattaren op tien is gaan spelen is die puzzel redelijk gelegd voor PSV. Het is opmerkelijk dat Doan nu al basisspeler wordt", zegt Bruggink bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Je kunt er wel vanuit gaan dat Doan Bruma uit de basis gaat spelen. Doan is veel bewuster van wat hij doet, dus hij lijdt minder balverliest etc.."

Bruggink heeft advies voor Bergwijn, die een stuk minder productief is dan vorig jaar. In de ogen van Bruggink komt Bergwijn te weinig in gevaarlijke momenten terecht. "Bergwijn speelt nu meer in dienst van andere spelers. Dat komt ook omdat hij aan Van Bommel gevraagd heeft om hem weer aan de zijkant te zetten. Bij Bergwijn valt op dat hij te weinig aanwezig is. Hij staat nu op één goal en vijf assists. Die assists zijn fantastisch, maar hij moet zelf op zoek gaan naar meer doelpunten."

Bruggink ziet dat Bergwijn zich te weinig met de aanval bemoeit of verkeerd positie kiest. "Ik denk dat Bergwijn op zoek moet naar waar het gevaar is. Als je doelpunten wil maken, dan moet het op die plek gebeuren. Bergwijn moet daar een rol in gaan vervullen. Hij moet zelf zo eager zijn om te zeggen dat hij ook die doelpunten kan maken, net als Malen. Nu stelt hij zichzelf in dienst van de rest op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Doan Bruma uit de basis?

(734 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws