Ajax-trio stormt op ADO-goal af: Mooi dat ze het elkaar gunnen

Ajax-trio stormt op ADO-goal af: "Mooi dat ze het elkaar gunnen"

06-10-2019 14:41
38

Erik ten Hag is tevreden met de overwinning die Ajax bi ADO Den Haag heeft geboekt. Hoogstaand was het niet, zo geeft de Ajax-trainer toe.

"Het is een goede zakelijke overwinning zonder dat we heel frivool hebben gespeeld", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Al zag ik in de eerste helft een paar mooie aanvallen. We hadden meer goals moeten maken. Het verschil had minimaal drie moeten zijn."

Ajax miste in de eerste helft meerdere grote kansen. "Daar moeten we aan werken. Het is niet onbelangrijk in het voetbal. Waar ik wel blij mee ben is dat de eerste kans raak was. Daar wordt een wedstrijd veel makkelijker van. Als je het nog makkelijker wilt maken moet je gelijk de tweede maken."

Quincy Promes en Hakim Ziyech kregen de grootste kansen in de eerste helft. Promes, Ziyech en Dusan Tadic konden op doelman Luuk Koopmans af nadat Milan van Ewijk de bal slecht terugspeelde. Promes gaf de bal terug op Ziyech, die miste. "Wat daar goed aan is is dat ze elkaar de bal gunnen. Dat zit in het team", zegt Ten Hag.

"In deze situatie was het misschien beter om zelf te schieten, maar ik heb het nog niet teruggezien. Ik vind het mooi dat ze het elkaar gunnen."