Discussie tussen Berghuis, Hendriks en De Wolf: 'Instelling, zo'n makkelijk woord'

Discussie tussen Berghuis, Hendriks en De Wolf: 'Instelling, zo'n makkelijk woord'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 17:39zo 06-10-2019 om 17:39

Steven Berghuis discussieerde na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard met FOX Sports-interviewster Hélène Hendriks. Deze stelde na de 4-2 nederlaag in Zuid-Limburg dat 'de instelling' het grootste probleem van Feyenoord was.

Berghuis was het daar echter niet mee eens. "Instelling, dat vind ik zo'n makkelijk woord. Iedereen wil wel", reageerde hij. Hendriks counterde door te stellen dat dit 'niet te zien' was. "Dat lijkt zo, als er zo veel dingen fout gaan. Dan raak je gefrustreerd en word je geïrriteerd naar elkaar toe. We worden makkelijk afgetroefd in bepaalde duels en in de doelpunten."

Volgens Hendriks duidde dit juist op een verkeerde instelling. Berghuis was het wederom niet eens. "Dat doe je toch niet bewust? Ik kijk gewoon voetbalinhoudelijk", aldus de linkspoot. "Iedereen wil, maar bij die doelpunten doen we dingen verkeerd en staan we verkeerd. Dat heeft niets met instelling te maken."

Analist John de Wolf mengde zich in de discussie en koos de kant van Hendriks. "Instelling is ook een kwaliteit. Je kunt wel gaan roepen: we gaan elke wedstrijd de mouwen opstropen. Maar het is ook een kwaliteit om elke wedstrijd het maximale uit elkaar te halen.

Poll

Hoe verklaar jij de nederlaag van Feyenoord in Sittard?

(1778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws