'Ik herken dit onnodige gedrag niet van mezelf, dus ik heb er veel spijt van'

'Ik herken dit onnodige gedrag niet van mezelf, dus ik heb er veel spijt van'

06-10-2019 23:56
45

Myron Boadu heeft schuldbewust gereageerd op zijn rode kaart in de slotfase van Willem II tegen AZ. De jonge spits van de Alkmaarders kreeg in korte tijd twee keer een gele kaart, maar beseft dat hij zijn team daarmee in de steek gelaten heeft.

De eerste gele kaart kreeg Boadu toen hij heftig protesteerde nadat Willem II een penalty kreeg, de tweede kaart was voor het omver duwen van een tegenstander. "Dat zijn domme gele kaarten", realiseert de talentvolle aanvaller (18) zich voor de camera van FOX Sports. "De eerste is puur emotie en de tweede is frustratie dat ik even daarvoor niet scoor."

Boadu denkt dat er wel een aantal mensen zijn geschrokken van de manier waarop hij reageerde. "Ik ben zeker geen heethoofd, dus ik verwacht dat ik wel wat mensen verbaasd heb met wat ik vandaag heb gedaan. Ik herken dit ook niet van mezelf. Het is absoluut niet nodig, dus ik heb er veel spijt van."

Door zijn rode kaart mist Boadu de eerstvolgende wedstrijd van de Alkmaarders, die na de interlandperiode op het programma staat. Dan speelt AZ in het Cars Jeans Stadion tegen SC Heerenveen. "Balen dat ik er dan niet bij kan zijn", sluit de achttienjarige spits af.