De Boer besluit seizoen als nummer twee: goede generale tegen play-offopponent

07-10-2019 06:53
5

Het Atlanta United van trainer Frank de Boer gaat als nummer twee van de Eastern Conference de Major League Soccer-play-offs in. De regerend landskampioen zette op de laatste speeldag New England Revolution opzij en treft de club uit Boston opnieuw in de eerste ronde van de play-offs.

Voor De Boer en de zijnen stond er niet veel meer op het spel tegen New England Revolution: Atlanta United was al lange tijd zeker van een plek bij de eerste zeven, net als de gasten uit Boston, en had zich als MLS Open Cup-winnaar al geplaatst voor de CONCACAF Champions League. Beide clubs schoten desondanks uit de startblokken. Darlington Nagbe schoof al na drie minuten de 1-0 binnen, de gelijkmaker van Cristian Penilla liet vijf minuten op zich wachten.

Kort na rust trok Atlanta United de wedstrijd toch naar zich toe. Sterspelers Josef Martínez maakte zijn 27ste (!) van het seizoen na een lange pass van Julian Gressel. De rechtermiddenvelder nam zelf de 3-1 voor zijn rekening door een afgeslagen corner via de binnenkant van de paal binnen te schieten, waarna de wedstrijd beslist was.

Atlanta United ontvangt de toekomstige werkgever van Alexander Büttner zaterdag 19 oktober opnieuw in eigen huis. Beide clubs beginnen om 21.00 uur Nederlandse tijd aan hun avontuur in de play-offs. De winnaar van dat treffen neemt het op tegen Philadelphia Union of de New York Red Bulls.