Van Bommel vol lof over 'vaste nummer 1' bij PSV: Hij is nog altijd pas 20 jaar

Van Bommel vol lof over 'vaste nummer 1' bij PSV: "Hij is nog altijd pas 20 jaar"

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 08:18ma 07-10-2019 om 08:18

PSV-trainer Mark van Bommel prijst zich gelukkig met Donyell Malen. De twintigjarige spits tekende zondag tegen VVV-Venlo (4-1) voor zijn negende en tiende doelpunt van het seizoen.

"Het is heel mooi om te zien hoe Donyell steeds weer een nieuwe fase van ontwikkeling in gaat", zegt Van Bommel in het Algemeen Dagblad. "Vorig seizoen was hij voor de winterstop een vaste invaller. Dat deed hij top."

"Na de winter ging hij zijn eerste wedstrijden in de basis spelen. In de laatste vijf wedstrijden was hij voor het eerst vaste kracht en dit seizoen is hij ook onze nummer 1 als spits. Daarnaast heeft hij zijn debuut in Oranje gemaakt. Hoe hij met alles omgaat vind ik knap, hij is nog altijd pas 20 jaar, hè."

Malen staat na een kwart van de competitie op tien goals. Wat als hij op dit schema doorgaat? "Meer dan 40 goals dus in één jaar... mmm, dat is wel heel erg veel", reageert Malen zelf. "Ik pin mezelf niet vast op een aantal, maar ben wel ambitieus. Ik wil voor het hoogst mogelijke gaan. En voorlopig gaan de ballen er lekker in."

"Met afwerken merk ik dat ervaring loont. Ik blijf rustiger voor het doel dan vorig jaar. Die ervaring zit hem bijvoorbeeld in de eerste aanname. Als die goed is, geef je jezelf meer tijd om af te ronden. We trainen daar veel op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Op hoeveel goals gaat Malen dit seizoen eindigen?

(2673 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws