Update: Dembélé moet brommen en mist El Clásico tussen Barça en Real

Update: Dembélé moet brommen en mist El Clásico tussen Barça en Real

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 11:57ma 07-10-2019 om 11:57

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 14:04wo 09-10-2019 om 14:04

FC Barcelona won zondagavond knap met 4-0 van Sevilla, maar zag in de slotfase twee spelers van het veld gestuurd worden. Vooral over de rode kaart van Ousmane Dembélé is veel discussie in Spanje.

De aanvaller kreeg drie minuten voor tijd een rode kaart voor het beledigen van de scheidsrechter. Uit het rapport wat door arbiter Mateo Lahoz na afloop is opgesteld, blijkt dat Dembélé heeft gezegd: 'Heel slecht, jij bent heel erg slecht.' Volgens ESPN-verslaggever Marcal Lorente kan dit nooit zwaar bestraft worden, en zal Dembélé niet langer dan één wedstrijd geschorst worden en dus inzetbaar zijn in de Clásico met Real Madrid.

Barcelona-coach Ernesto Valverde sprak na afloop zijn verbazing uit over de rode kaart van Dembélé. "Ik weet niet wat Dembélé heeft gezegd, maar het was in ieder geval niet een lange zin", aldus de trainer. "Die rode kaart is voor mij echt een mysterie." De andere rode kaart, die van debutant Ronald Araujo, vond Valverde onterecht. "Het was geen overtreding."

Update: De rode kaart voor Ousmane Dembélé heeft verstrekkende gevolgen: de Franse aanvaller mist El Clásico tegen Real Madrid over tweeënhalve week. De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft hem voor twee wedstrijden geschorst. Ook de uitwedstrijd tegen Eibar gaat aan zijn neus voorbij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws