'Mijn man uitgeschakeld en foutloos gespeeld, voor mij was het een topwedstrijd'

'Mijn man uitgeschakeld en foutloos gespeeld, voor mij was het een topwedstrijd'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 13:11ma 07-10-2019 om 13:11

Sherel Floranus was vorig seizoen vaak een onzekere factor in het elftal van sc Heerenveen, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de drijvende krachten. Na afloop van het duel met PEC Zwolle (1-0 zege) was de rechtsback verheugd met zijn optreden.

"Ik heb mijn man uitgeschakeld en foutloos gespeeld. Voor mij persoonlijk was het een topwedstrijd. Ik speel sowieso goed dit seizoen, op de wedstrijden tegen Utrecht en Ajax na", vertelt Floranus tegenover de Leeuwarder Courant. De verdediger speelde tegen PEC zichtbaar met plezier en vertrouwen en dat betaalde zich uit.

Floranus werd geboren en getogen in Rotterdam. De overgang van Sparta naar Heerenveen bleek uiteindelijk lastiger dan verwacht en bezorgde Floranus een vormdip in zijn eerste seizoen. "Ik had moeite met de overgang van een grote stad naar een dorp. Ik beschouw nu elke wedstrijd en elke training als een finale. Concentratie is alles."

De goede vorm van de vleugelverdediger is niet onopgemerkt gebleven. Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft Floranus opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal en Noorwegen. "Je wordt niet zomaar geselecteerd. Het is een goed teken. De selectie zegt me dat ik goed bezig ben. Ik hoor bij de beste spelers van mijn leeftijd in Nederland. Dat geeft een goed gevoel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws