De Roon kruipt in Koemans hoofd: 'Als Frenkie en Gini aanvallen en Donny ook...'

De Roon kruipt in Koemans hoofd: 'Als Frenkie en Gini aanvallen en Donny ook...'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 21:57ma 07-10-2019 om 21:57

Donny van de Beek en Marten de Roon lijken elkaars concurrenten te zijn in de strijd om een plekje naast Frenkie de Jong en Georginio Wijndaldum op het Oranje-middenveld. De middenvelders van Ajax en Atalanta Bergamo liggen zelf echter niet bepaald wakker van de Oranje-discussie.

Van de Beek liet eerder op de maandag weten dat hij wel iets zag in een middenveld met De Jong Wijnaldum en 'zijn persoontje'. De Ajacied uit Nijkerkerveen wil zichzelf echter niet aanprijzen bij bondscoach Ronald Koeman. "Uiteindelijk ligt het allemaal aan jezelf. Je moet het zelf laten zien en zelf zorgen dat een trainer niet meer om je heen kan, dat zal ik ook moeten doen", laat hij weten aan de NOS. De Roon lacht om de discussie. "Ik hoor het al anderhalf jaar, dus ik ben het wel gewend", aldus de niet onomstreden controleur uit Zwijndrecht. "Ik ben de eerste die het toegeeft: ik heb goede, degelijke en mindere wedstrijden gespeeld."

Toch kreeg De Roon regelmatig de voorkeur boven Van de Beek. "Donny is een aanvallende speler en ik ben meer voor de balans. Als Frenkie en Gini aanvallen en Donny is dan ook nog weg, kan het middenveld openliggen. Dat zijn gedachten en keuzes die de bondscoach zou kunnen hebben", zoekt hij naar een mogelijke verklaring van Ronald Koeman.

Oranje - met De Roon of Van de Beek op het middenveld - vervolgt donderdagavond zijn weg richting het EK van 2020. Noord-Ierland is vanaf 20.45 uur de tegenstander in De Kuip.

Poll

Wie zie jij liever op het Oranje-middenveld?

(1860 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws