'Het is eigenlijk gek dat we het verval van Feyenoord gek vinden'

'Het is eigenlijk gek dat we het verval van Feyenoord gek vinden'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 23:49ma 07-10-2019 om 23:49

Sjoerd Mossou keek niet op van de forse nederlaag die Feyenoord – drie dagen na de Europa League-stunt tegen FC Porto – moest slikken bij Fortuna Sittard. De Algemeen Dagblad-journalist ziet Feyenoord al tijdenlang knappe zeges afwisselen met blamerende nederlagen.

Zo won Feyenoord vorig seizoen met 6-2 van Ajax, maar ging het een week later onderuit bij Excelsior. Een zwaarbevochten zege op PSV bleek vorig seizoen weinig waard, nadat de stadionclub zich thuis liet verrassen door Fortuna Sittard. "Het is gek dat we dit gek vinden", vertelt Mossou in Voetbalpraat op FOX Sports over de nederlaag van dit weekend. "De kern is dat Feyenoord te veel subtopspelers heeft. En volgens mij is het een kenmerk van subtopspelers dat ze niet altijd top zijn."

Presentator Vincent Schildkamp vindt het opmerkelijk dat trainer Jaap Stam zijn elftal niet van vers bloed voorzag na de slijtageslag tegen FC Porto. Mossou was echter wederom niet verrast. "Frisse spelers heeft hij ook niet. Het probleem is niet alleen de conditie, maar ook de samenstelling van de selectie. Er zitten een heleboel spelers tussen die vorig jaar niet gespeeld hebben en het jaar ervoor niet. Ze hebben in de voorbereiding al zoveel blessures opgelopen. Fysiologisch is het een rommeltje, dat maakt het wel extra moeilijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws