Frenkie de Jong geniet: 'Soms doet hij dingen, dan is het in het veld genieten'

Frenkie de Jong geniet: 'Soms doet hij dingen, dan is het in het veld genieten'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 07:14di 08-10-2019 om 07:14

Frenkie de Jong heeft zich ogenschijnlijk moeiteloos aangepast bij FC Barcelona. De oud-Ajacied is in de eerste maanden van het seizoen zelfs de middenvelder met de meeste speelminuten in de ploeg van coach Ernesto Valverde.

Voor De Jong is het geen verrassing dat hij nu al een basisplaats heeft. "Als ik had verwacht dat ik het niveau niet aan zou kunnen, dan was ik natuurlijk niet naar Barcelona gegaan", vertelt hij aan de NOS. Zijn pirouette was een van de hoogstandjes in het duel met Sevilla. "Ach, dat kwam zo in me op. Of uit zo'n actie mijn zelfvertrouwen blijkt? Volgens mij speel ik altijd met vertrouwen."

Ook in gesprek met Veronica beaamt De Jong dat zijn start in Catalonië goed is. "Ik denk dat we steeds beter worden. Hopelijk komt er nog heel veel goeds aan. Ik denk dat we nog dominanter kunnen zijn. Vooral in de beginfase laten we nog heel veel liggen", doelt hij onder meer op de kansen die Sevilla afgelopen weekend kreeg in de openingsfase.

De Oranje-international geniet van het feit dat hij samen met Lionel Messi op het veld staat. "Natuurlijk geniet ik daar van. Toen ik klein was keek ik al naar hem. Het is speciaal om met hem op het veld te staan. Soms doet hij dingen, dan is het ook in het veld genieten. Het is ook nog steeds leuk om met hem te trainen."

De Jong stelt dat er sowieso veel plezier is op de trainingen van Barça. "De sfeer is heel goed, moet ik zeggen. Het team is onderling heel hecht. Veel jongens spelen ook al lang samen. Er wordt veel gelachen en gedold onderling."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws