Update: AC Milan komt met statement: Giampaolo al na zeven duels ontslagen

Update: AC Milan komt met statement: Giampaolo al na zeven duels ontslagen

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 19:47di 08-10-2019 om 19:47

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 19:48di 08-10-2019 om 19:48

Marco Giampaolo heeft het zeven wedstrijden lang volgehouden als trainer van AC Milan, melden diverse Italiaanse media. De in Zwitserland geboren trainer kwam afgelopen zomer van Sampdoria, maar de matige seizoensstart van de Rossoneri lijkt hem fataal te worden.

De gevallen grootmacht verloor vier van de eerste zeven Serie A-wedstrijden, waaronder de stadsderby tegen Internazionale, en kwam vooralsnog niet verder dan de dertiende plaats. Giampaolo nam afgelopen zomer het stokje over van clubicoon Gennaro Gattuso, maar het geduld van de clubleiding lijkt na amper twee maanden al op.

AC Milan lijkt ook zijn nieuwe trainer bij een andere Serie A-club op te halen: Stefano Pioli – tijdens het seizoen 2016/2017 nog actief voor rivaal Internazionale – lijkt de nieuwe trainer van de Rossoneri te gaan worden. Piolo staat momenteel nog onder contract bij Fiorentina, dat eind september met 1-3 won van AC Milan en eerder al Juventus op 0-0 hield.

Update: AC Milan heeft het vertrek van Giampaolo bevestigd. De Zwitserse Italiaan is ontslagen. 'De club wil Marco bedanken voor zijn werkzaamheden voor de club en wenst hem succes in de toekomst', meldt Milan in een statement. Naar verwachting wordt Pioli snel aangesteld als nieuwe trainer van Milan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Serie A AC Milan

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws