'Ziyech zei: trainer, als je me nog eens nodig hebt, kom ik naar Heerenveen. Mooi'

'Ziyech zei: trainer, als je me nog eens nodig hebt, kom ik naar Heerenveen. Mooi'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 12:16di 08-10-2019 om 12:16

Hakim Ziyech debuteerde in 2012 in het eerste elftal van sc Heerenveen, maar was als jeugdspeler nog niet zeker van een doorbraak als profvoetballer. Volgens zijn oude jeugdtrainer Jeffrey Talan had de linkspoot bij momenten 'moeite om aan te haken' in de Friese jeugdelftallen.

De achtvoudig Oranje-international sprak regelmatig met Ziyech, vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Hakim en ik hadden er destijds gesprekken erover, stelden doelen. Dat werkte, al waren er ook anderen die hem hebben geholpen, hoor", aldus Talan.

De twee hebben nog steeds contact. Talan is nog altijd werkzaam in de Heerenveen-jeugd en had samen met één van zijn spelers - "Ik noem geen naam" - een afspraak met Ziyech. "We spraken een paar uren over omgaan met teleurstellingen en doelen stellen, over de verschillen tussen spelen in de Eredivisie en de Champions League."

Ziyech wil zijn oude jeugdtrainer vaker helpen, aldus Talan. "Hakim zei: trainer, als je me nog een keer vraagt voor zoiets, dan wil ik er zelfs wel voor naar Heerenveen rijden. Dat was heel mooi."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws