Advies voor Dest: 'Spelen in shirt van Amerika is geweldig, je bent er al wegwijs'

Advies voor Dest: 'Spelen in shirt van Amerika is geweldig, je bent er al wegwijs'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 15:18di 08-10-2019 om 15:18

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 15:37di 08-10-2019 om 15:37

Alex Mendez, de Amerikaanse middenvelder (19) die sinds deze zomer onder contract staat bij Ajax, praat vaak met Sergiño Dest over zijn interlandkeuze. De rechtsback van de Amsterdammers kan voor de Verenigde Staten uitkomen, maar ook voor Nederland.

Dest zal snel een keuze moeten maken, aangezien beide voetbalbonden aan de rechtsback trekken. "Het is een keuze die je maakt voor de rest van je leven en dat is vreselijk lastig", zegt Mendez op de website van Ajax. "Er ligt enorm veel druk op Sergiño, merk ik. Daarom moet hij juíst de tijd nemen om een goede beslissing te nemen en zich niet laten pushen door meningen van buitenaf."

De 18-jarige rechtsback en hoofdrolspeler vraagt vaker aan Mendez wat hij hem zou adviseren. "Ik durf het niet te zeggen, want voor beide opties is zo veel te zeggen. Spelen in het shirt van Amerika is geweldig. Bovendien heb je al in de jeugd van Amerika gespeeld en ben je er wegwijs. Maar ja, aan de andere kant speel je in Oranje met grote sterren. Poeh, ik vind het echt een lastige hoor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws