Boadu: 'Die oefeningen moet ik tijdens de rest van mijn carrière blijven doen'

Boadu: 'Die oefeningen moet ik tijdens de rest van mijn carrière blijven doen'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 16:51di 08-10-2019 om 16:51

Myron Boadu stelt dat hij op de weg terug is na zijn slepende blessure, maar denkt ook dat hij nog niet op de top van zijn kunnen zit. De talentvolle spits van AZ (18), die indruk maakt in de aanval bij de Alkmaarders, belooft nog meer.

Pas sinds dit seizoen heeft Boadu een vaste basisplaats bij AZ en swingt hij wekelijks met Calvin Stengs en Oussama Idrissi over de Nederlandse velden. "Fysiek gaat het steeds beter met me", geeft hij aan tegenover NH Sport. "Ik zit nu bijna op mijn top, maar het kan wel nog beter."

Fans van mogen dus wel wat verwachten van de 18-jarige aanvaller, die goed let op zijn fitheid. "Ik ben hard bezig met oefeningen die ik waarschijnlijk de rest van mijn actieve carrière moet blijven doen. Daarmee houd ik mijn enkels stabiel."

Deze week is Boadu actief voor Jong Oranje, dat twee belangrijke EK-kwalificatieduels speelt tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Portugal. "Ik ben toch ruim een jaar weggeweest", zegt Boadu over zijn comeback bij een vertegenwoordigend elftal. "Dan is het speciaal om hier weer te zijn. Ik heb het gemist, om eerlijk te zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Boadu Oranje halen?

Ja
89%
Nee
11%
(2460 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws