Ajax-verdediger (16) stelt duidelijk doel: 'Ajax 1 wil ik heel graag halen'

Ajax-verdediger (16) stelt duidelijk doel: 'Ajax 1 wil ik heel graag halen'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 18:33di 08-10-2019 om 18:33

Rio Hillen ging afgelopen zomer van AZ naar Ajax en voelde zich al snel thuis in Amsterdam. De centrale verdediger (16) is ambitieus en heeft een duidelijk doel: Ajax 1 halen.

Hillen stroomde in bij Ajax O17. Uiteindelijk wil hij de top halen. "Ik wil nu gewoon vlammen in Onder 17 en probeer zo snel mogelijk bij O19 mijn plekje te winnen. Ajax 1 wil ik heel graag halen. In het stadion spelen, daar droom ik van", zegt Hillen op de clubsite van Ajax.

Hillen begon naar eigen zeggen moeizaam in Amsterdam, maar heeft de smaak nu te pakken. "Inmiddels zit ik er lekker in. Ik denk dat ik goed bij Ajax pas, omdat ik gewoon de aanvallende kwaliteiten heb, maar ook kan verdedigen. Een complete speler? Ik hoop van wel."

"De trainingsdagen en zaken waar je in het veld op moet letten zijn hier wel anders. Het Ajax-spel betekent aanvallend voetballen en je als verdediger richten op hoog drukzetten. Vaak doorstappen en met ruimte in de rug spelen. Mijn start was misschien wat moeilijk, ik moest weer even zoeken naar mijn vorm. We hebben veel van mijn wedstrijden nabesproken en de beelden bekeken. Al die informatie neem je mee, het gaat nu al stukken beter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws