Twente en Heracles tekenen intentieovereenkomst: 'Op basis van gelijkwaardigheid'

Twente en Heracles tekenen intentieovereenkomst: 'Op basis van gelijkwaardigheid'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 20:14di 08-10-2019 om 20:14

De samenwerking tussen FC Twente en Heracles Almelo op het gebied van jeugdopleiding wordt vanaf het seizoen 2020/2021 gelijkwaardig. De clubs willen concurrentie uit binnen- en buitenland een stap voor zijn en hebben vanaf volgend seizoen evenveel te zeggen. Twente en Heracles hebben al sinds 2003 een gezamenlijke jeugdopleiding.

Vanaf het seizoen 2020/2021 wordt die samenwerking gelijkwaardig. Dat betekent dat beide clubs dan evenveel te zeggen krijgen over de jeugdopleiding. De intentieovereenkomst is dinsdag getekend en in de komende maanden wordt er gewerkt aan de vormgeving van de plannen.

"De academie heeft de spelers straks meer te bieden", laat technisch directeur Ted van Leeuwen van Twente weten op de clubsite van de Tukkers. "Een uitstroom naar twee Eredivisieclubs in plaats van een. De kans dat te bereiken is groter wanneer er op basis van gelijkwaardigheid samengewerkt wordt."

"Gesprekken over de vernieuwde samenwerking zijn in het afgelopen jaar op constructieve wijze gevoerd", voegt Tim Gilissen, technisch manager van Heracles, toe. Twente en Heracles werken nu aan de tweede fase in de totstandkoming, aldus Twente. "Daarin wordt toegewerkt naar de definitieve samenwerkingsovereenkomst, waarin onder meer praktische zaken, overlegstructuur en de definitieve begroting worden opgenomen", zegt Gilissen. "We moeten beseffen dat er nog een hoop werk te doen is, maar er is wederzijds vertrouwen in een positief resultaat."

Weinig praktische veranderingen
Van Leeuwen benadrukt dat er in de praktijk niet veel verandert voor de clubs. "We starten met de opleiding van FC Twente zoals die nu al bestaat, op de accommodaties die nu al gebruikt worden."

"We respecteren de bestaande contracten met de gemeente Enschede en Hengelo. Er komt een ander shirt. Ook willen we de relatie met de amateurclubs in de regio verder verbeteren. Dit seizoen hebben we hiervoor een aanzet gegeven  door de invoering van enkele steunpunten voor de jongste jeugd, die wat langer in de vertrouwde omgeving van hun amateurclub kan blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede zaak?

Ja
76%
Nee
24%
(683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws