Miedema: 'Op het moment dat we zaterdag in Nederland landden, was ik al te laat'

Miedema: 'Op het moment dat we zaterdag in Nederland landden, was ik al te laat'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 23:16di 08-10-2019 om 23:16

Voor Vivianne Miedema was de wedstrijd tegen Rusland een emotionele. De spits verloor afgelopen weekend haar opa en barstte na de 2-0 in tranen uit op het veld in het Philips Stadion.

Volgens coach Sarina Wiegman wilde Miedema sowieso meespelen voor haar opa. "We zijn in Nederland en dus hebben we haar de gelegenheid gegeven om naar haar familie te gaan. Dat zijn dingen die je iemand niet moet ontnemen. Daarna heeft ze wel besloten om mee te doen, dat had haar opa ook graag gewild", vertelt Wiegman na afloop van de wedstrijd op de persconferentie.

Miedema geeft toe dat het moeilijke dagen voor haar waren. "Dan komen de emoties er op een gegeven moment uit. Sarina gaf mij de vrijheid om te kiezen of ik wel of niet wilde spelen. Dat wilde ik graag, mijn familie ook. Omdat opa het ook had gewild", vertelt ze na afloop tegen het Algemeen Dagblad

De opa van Miedema overleed afgelopen zaterdag. Voor de spits kwam het als een verrassing. "Toen we vorige week in Slovenië zaten, heb ik even contact gehad met de familie. Op het moment dat we zaterdag in Nederland landden, was ik al te laat", aldus Miedema. "Ik ben heel blij dat ik het weekend thuis kon zijn voor m’n familie. De broers van opa en oma zeiden direct tegen me: je moet dinsdag weer aan de aftrap staan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws