Twijfels over Van de Beek: 'Niet dat hij al zes weken lang pannen van dak speelt'

Twijfels over Van de Beek: 'Niet dat hij al zes weken lang pannen van dak speelt'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 23:40di 08-10-2019 om 23:40

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 23:54di 08-10-2019 om 23:54

Ronald Koeman heeft donderdagavond voldoende keuze op het middenveld van het Nederlands elftal. Donny van de Beek klopt de laatste weken nadrukkelijk op de deur, maar of Koeman de Ajax-speler op gaat stellen is nog niet duidelijk.

Ook bij Voetbalpraat van FOX Sports wordt er getwijfeld of Van de Beek in de basis begint tegen Noord-Ierland. "Ik denk niet dat hij zomaar Van de Beek daar neer gaat zetten", aldus Mark van Rijswijk als hem gevraagd wordt naar het feit of Van de Beek de positie van Marten de Roon in moet nemen. "Van de Beek heeft het in de Champions League heel goed gedaan, maar het is nog niet zo dat hij zes weken lang bij Ajax de pannen van het dak speelt."

"Je kan heel goed aan hem uitleggen: dit de ploeg is waarmee we het hebben gedaan, op dit moment kies ik voor dat middenveld. (...) Ik zou dat op die manier gewoon even laten staan nu", aldus Van Rijswijk.

Volgens Cristian Willaert moet Van de Beek de rol die hij nu ook bij Ajax heeft, als iets defensievere speler op het middenveld, ook bij Nederland krijgen aangezien het nu goed staat met Georginio Wijnaldum met de punt naar voren. Of die rol weggelegd is voor Van de Beek durft hij niet te zeggen. "Als je ziet hoe hij dat invult, hij loopt gewoon naar voren. En dat kan dan wel tegen ADO bijvoorbeeld, maar of dat de bedoeling is..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws