'Als ik gezond en fit blijf dient een nieuwe kans in Oranje zich vanzelf aan'

'Als ik gezond en fit blijf dient een nieuwe kans in Oranje zich vanzelf aan'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 15:48wo 09-10-2019 om 15:48

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 15:58wo 09-10-2019 om 15:58

Javairo Dilrosun heeft een lastige periode met blessureleed achter zich gelaten. De vleugelspeler is weer topfit verklaard en bereidt zich momenteel met Jong Oranje voor op de interlands tegen Portugal en Noorwegen, elf maanden nadat hij geblesseerd raakte tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal.

In gesprek met De Telegraaf gaat Dilrosun in op het proces vanaf zijn debuut voor Oranje tot het weer fit worden bij Hertha BSC. "De fysio’s dachten dat het herstel vier weken zou duren, maar het werden er twaalf", vertelt Dilrosun. "Er ging tijdens de revalidatie van alles mis. Zo kreeg ik ook last van mijn rug. Eenmaal fit was ik mijn basisplaats kwijt, tot aan het einde van het seizoen. Superfrustrerend, aangezien ik voor mijn blessures zo goed bezig was geweest."

Dilrosun werd weer fit en ging op trainingskamp met zijn ploeg naar Oostenrijk, ook daar raakte hij geblesseerd. "Schoot het er na een training weer in toen ik een balletje wilde omhalen. Dat kostte me al met al weer een maand…", verzucht Dilrosun. Toch kwam de vleugelaanvaller weer terug en maakte hij eind augustus zijn rentree in de Bundesliga. Drie goals en twee assists later voelt Dilrosun zich weer gelukkig op het veld. "Er is na een moeilijke periode een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me goed, het is heerlijk om weer vrijuit te kunnen voetballen en bij zoveel goals betrokken te zijn. Ik 'vlieg' weer een beetje."

Momenteel is Dilrosun is blij dat hij op pad is met Jong Oranje, al kijkt hij stiekem alweer met een schuin oog naar het grote Oranje. "Man, ik ben blij dat ik weer geselecteerd ben. Net als het grote Oranje beschikt 'Jong' over een talentvolle groep. Portugal en Noorwegen vormen een interessant programma. Het is trouwens geweldig dat het grote Oranje het zo goed doet. Kijk: ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten, ben zelfverzekerd. Als ik gezond en fit blijf en doe wat ik nu doe, dan dient een nieuwe kans in Oranje zich vanzelf aan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws