Sparta gaat zich melden in Engeland: 'We moeten weten waar we aan toe zijn'

Sparta gaat zich melden in Engeland: 'We moeten weten waar we aan toe zijn'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 13:16wo 09-10-2019 om 13:16

Halil Dervisoglu is vanaf 1 januari 2020 officieel speler van Brentford FC, maar Sparta hoopt ook in de tweede seizoenshelft over de talentvolle spits te beschikken. Henk van Stee, technisch directeur van de Rotterdamse club, neemt in december contact op met Engeland.

De bal ligt bij Brentford, laat Van Stee weten aan Voetbal International. "De overeenkomst gaat op 1 januari in, het is aan de club en de speler hoe ze dat gaan invullen. Wij gaan ervan uit dat hij in januari vertrekt", vertelt de Sparta-directeur.

Het is echter mogelijk dat Dervisoglu nog een half jaar wordt gehuurd door Sparta. "De gedachte dat een heel seizoen in de Eredivisie goed zou zijn voor hem kan ik wel volgen, maar dat is niet aan ons. Ik ga na 1 december contact opnemen met Brentford over de situatie. We moeten natuurlijk tijdig weten waar we aan toe zijn."

Als het aan trainer Henk Fraser ligt, blijft Dervisoglu nog even op Het Kasteel. "Ik heb het gevoel dat hij graag zou willen blijven." Sparta en Brentford bereikten in augustus een akkoord over Dervisoglu. De negentienjarige aanvaller kost naar verluidt drie miljoen euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws