Cech kiest voor opvallende carrièreswitch: 'Van kleins af aan van gedroomd'

Cech kiest voor opvallende carrièreswitch: 'Van kleins af aan van gedroomd'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 23:09wo 09-10-2019 om 23:09

Petr Cech heeft na zijn afscheid als profvoetballer besloten om toch verder te gaan in de sport. De voormalig doelman van Arsenal en Chelsea gaat namelijk als ijshockeyer aan de slag bij Guildford Phoenix in de Engelse National Ice Hockey League.

De Tsjech is al van kleins af aan fan van het ijshockey en krijgt nu dus de kans om zijn kwaliteiten te laten zien op het ijs. Cech trainde al eerder mee bij Phoenix en maakte toen al indruk, maar heeft zich volgens trainer Milos Melicherik verbeterd. "Ik ben benieuwd wat hij nu laat zien, want het ziet er nu een stuk beter uit op het ijs", zo valt te lezen op de website van de ijshockeyclub. "We zijn blij dat Petr onze gelederen komt versterken."

Waarschijnlijk zal Cech als derde doelman gaan fungeren bij Phoenix, dat op het tweede Engelse ijshockeyniveau uitkomt. De 37-jarige Tsjech, die ook actief is bij Chelsea als adviseur op technisch gebied, heeft zin in zijn avontuur. "Na twintig jaar profvoetbal is dit een geweldige mogelijkheid voor mij om de sport te beoefenen waar ik van kleins af aan van droom."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws