Koeman spreekt vertrouwen uit in aanvaller: 'Hij is mentaal heel sterk, vind ik'

Koeman spreekt vertrouwen uit in aanvaller: 'Hij is mentaal heel sterk, vind ik'

10-10-2019 07:05
11

Memphis Depay kende met het ontslag van trainer Sylvinho een roerige tijd bij zijn club Olympique Lyon. De aanvaller praat bij het Nederlands elftal open over de situatie in Frankrijk.

"De situatie in Lyon is op dit moment gewoon k*t, om het maar hard te zeggen. Dat is wel moeilijk en in mijn hoofd wil ik ook bij de club zitten," aldus een teleurgestelde Depay tegen De Telegraaf. "Aan de andere kant ben ik superblij bij Oranje te zijn."

Bondscoach Ronald Koeman maakt zich geen zorgen om de situatie van Depay. "Je praat natuurlijk wel met hem als deze dingen gebeuren. Maar hij is mentaal gezien heel sterk, vind ik", spreekt hij zijn vertrouwen uit in de aanvaller. "Ook op momenten dat het bij zijn club minder ging, hij op een andere positie speelde of zelfs helemaal niet, dan deed hij het bij Oranje bijna altijd goed. Ik ben niet bang dat dit nu tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland anders zal zijn."

Depay neemt het met Oranje donderdagavond op tegen een directe concurrent om EK-kwalificatie: Noord-Ierland. De aftrap in De Kuip is om 20:45 uur.