PSV-talent Teze klopt op de deur: 'Van wat ik verdien, wil ik haar eerst helpen'

PSV-talent Teze klopt op de deur: 'Van wat ik verdien, wil ik haar eerst helpen'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 07:28do 10-10-2019 om 07:28

Jordan Teze hoopt het volgende talent uit de jeugdopleiding te zijn die doorbreekt in de hoofdmacht van PSV. De twintigjarige rechtsback moet dan wel Denzel Dumfries voorbij in de pikorde en dat is een flinke uitdaging.

"Denzel kun je zeker omschrijven als een grote broer. Hij doet het goed. Ik gun hem al zijn successen en leer veel van hem, omdat hij me altijd helpt. Op het moment dat ik er moet staan, zorg ik ervoor dat dat gebeurt", vertelt Teze in het Eindhovens Dagblad.

De international van Oranje O20 speelt al sinds zijn dertiende bij PSV. "Ik zat vanaf het begin in een elftal met Cody Gakpo en ga met hem dus al heel lang terug. Via een scout kwam ik toen bij een aantal talentendagen. Na een paar keer meedoen mocht ik blijven. Zo is PSV een tweede huis voor me geworden."

Teze woont nog altijd thuis en wil graag iets terugdoen voor zijn moeder, die hem altijd bijstond. "Voor haar heb ik alles over. Van wat ik verdien met voetballen, wil ik haar eerst helpen. Ik ben in het noorden van Nederland geboren nadat ze hier asiel had aangevraagd. We zijn daarna vrij snel verhuisd naar Roosendaal. Nu wonen we in de buurt van Turnhout."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Teze basisspeler worden in het eerste van PSV?

(2125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws