Vitesse niet bang voor vertrek Oyf na verlies: eigenaren maakten 150 miljoen over

Vitesse niet bang voor vertrek Oyf na verlies: eigenaren maakten 150 miljoen over

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 08:54do 10-10-2019 om 08:54

Hoewel Vitesse woensdag een verlies van ruim zestien miljoen euro bekendmaakte, hebben de slechte financiële resultaten geen acute gevolgen in Arnhem. Clubeigenaar Valeriy Oyf heeft miljoenen overgemaakt om de liquiditeit op peil te houden.

Dat vertelt algemeen directeur Pascal van Wijk aan De Telegraaf. Hij stelt dat Vitesse zich gelukkig mag prijzen met de Rus. "We moeten in onze handjes knijpen." Sinds de Gelderse club in buitenlandse handen kwam werd er door de achtereenvolgende eigenaren Merab Jordania, Alexander Chigirinskiy en Oyf in totaal al circa 150 miljoen euro overgemaakt.

Dat leidde alleen in het seizoen 2017/2018 tot zwarte cijfers, maar Van Wijk bestrijdt dat Vitesse een te grote broek aan heeft. "Het is in Nederland niet vreemd om tekorten goed te maken met transfers, maar ons negatieve operationele resultaat is veel te groot." Het voorbije seizoen kregen de Arnhemmers dertien miljoen minder binnen, dan werd uitgegeven (31 miljoen).

Bang dat Oyf zijn handen van Vitesse aftrekt, is Van Wijk niet. "Hij heeft een aantal zekerheden afgegeven. Ik voel een grote betrokkenheid. Het is absoluut een voetbaldier." Wel wil de eigenaar dat de Arnhemmers de teugels aanhalen, maar ten koste van het spelersbudget gaat dat niet. "Als we minder in de selectie investeren, hebben we een heel ander team op het veld staan. Dan loop je het risico dat je in een negatieve spiraal komt en daar moet je natuurlijk voor waken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws