Boskamp: 'Hij speelt helaas voor de verkeerde club, maar kan echt van 'm genieten'

Boskamp: 'Hij speelt helaas voor de verkeerde club, maar kan echt van 'm genieten'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 09:32do 10-10-2019 om 09:32

Het Nederlands elftal kan in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland bogen op uitstekende cijfers in De Kuip. Oranje verloor sinds 11 oktober 2000 niet meer in Rotterdam en dat verbaast Jan Boskamp allerminst.

Oranje is al 25 duels op rij ongeslagen in De Kuip en de laatste zestien leverden zelfs allemaal een zege op. "Je wordt als speler echt gedragen door de energie die daar vrijkomt", zegt de analist tegen VTBL. "Als je naar de spelers luistert spelen zij ook het liefst in De Kuip. Het veld is al jaren het beste veld van Nederland en het publiek zit heel dicht op de spelers."

Boskamp verwacht dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman donderdagavond opnieuw als winnaar van het veld stapt, maar hij ziet dat de druk toeneemt. "Het wordt nu bijna niet meer geaccepteerd als ze een keertje verliezen. In de ogen van veel mensen zijn ze al bijna Europees kampioen, niemand verwacht dat ze nu nog op hun flikker kunnen krijgen."

De fervent Feyenoorder is blij dat Donny van de Beek weer van de partij is. De Ajax-middenvelder ontbrak tegen Estland en Duitsland wegens een blessure. "Hij speelt helaas bij de verkeerde club, maar ik kan echt van hem genieten. Hij heeft scorend vermogen en diepgang. Er gaat zoveel gevaar van die jongen uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Wat wordt Nederland - Noord-Ierland?

(15778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws