AZ-vijftal klopt op Oranje-deur: 'Wanneer die opengaat, is aan de bondscoach'

AZ-vijftal klopt op Oranje-deur: 'Wanneer die opengaat, is aan de bondscoach'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 10:14do 10-10-2019 om 10:14

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 10:33do 10-10-2019 om 10:33

Arne Slot denkt dat binnen afzienbare tijd meer spelers van AZ zich mogen melden bij het Nederlands elftal. In de selectie van Jong Oranje zijn de Alkmaarders hofleverancier met vijf spelers: Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Dani de Wit, Calvin Stengs en Myron Boadu.

Bij het grote Oranje houdt derde doelman Marco Bizot de Alkmaarse eer hoog. Slot ziet de toekomst van zijn Nederlandse talenten rooskleurig in. "Het lijkt me niet uitgesloten dat op termijn eentje de selectie gaat halen. Misschien wel meer dan één", zegt de trainer in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Het is aan die spelers constant te bevestigen wat ze de laatste tijd hebben laten zijn. Dan lijkt het me een kwestie van tijd. Het is in ieder geval prettig dat Marco (Bizot, red.) er weer bij zit. Hij krijgt zó weinig goals tegen en hij voetbalt zeer goed mee."

"Volgens mij is dat ook bij het Nederlands elftal een belangrijke eigenschap voor een keeper", aldus Lot. "Marco heeft dit verdiend. Een paar andere AZ-spelers zijn steeds harder op de deur aan het kloppen. Wanneer die deur opengaat, dat is aan de bondscoach."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws