Engelse kritiek op Brands zwelt aan: 'Everton heeft geen goede zaken gedaan'

Engelse kritiek op Brands zwelt aan: 'Everton heeft geen goede zaken gedaan'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 11:50do 10-10-2019 om 11:50

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 11:53do 10-10-2019 om 11:53

Sam Allardyce is kritisch op Marcel Brands. De Everton-directeur gaat sinds de zomer van 2018 onder meer over het aankoopbeleid op Goodison Park, maar schiet volgens de voormalige manager van The Toffees tekort.

Everton is slecht begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen, verloor de laatste vier wedstrijden en staat met zeven punten onder de degradatiestreep. "Marco Silva heeft het moeilijk, omdat hij niet gaat over het aantrekken van spelers. Het is de director of football", wijst Allardyce bij talkSPORT met de beschuldigende vinger naar Brands. "Hij is binnengekomen met een grote reputatie."

Allardyce was tussen november 2017 en mei 2018 als manager werkzaam bij Everton. "Ik had een goede relatie met Steve Walsh (voorganger van Brands, red.). Het laatste jaar hebben ze heel veel geld uitgegeven, maar als je het niet op de juiste manier spendeert maak je het werk van de manager alleen maar ingewikkelder. Everton heeft geen goede zaken gedaan."

Brands trok de laatste drie transferperiodes bijna 400 miljoen euro uit voor aankopen. Allardyce: "Ik vraag me af hoeveel van deze spelers daadwerkelijk zijn goedgekeurd door Silva."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws