Van der Meyde: Van alle voetballers die ik vroeg wilde alleen Davy Klaassen niet

Van der Meyde: "Van alle voetballers die ik vroeg wilde alleen Davy Klaassen niet"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 17:32do 10-10-2019 om 17:32

Andy van der Meyde rijdt sinds het voorjaar van 2016 met profvoetballers rond en boekt sindsdien veel succes. Het voormalig enfant terrible van Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton en PSV heeft vrijwel alle topvoetballers in Nederland al in zijn auto gehad en zijn YouTube-show wordt nu ook door FOX Sports uitgezonden.

Van der Meyde benadert vrijwel al zijn gesprekspartners zelf en krijgt vrijwel altijd positieve reacties. "Van alle voetballers die ik vroeg wilde alleen Davy Klaassen niet. Al begreep ik dat ook wel weer", vertelt hij aan Panorama. "Dat was net in de periode dat hij bij Everton niet echt goed in zijn vel zat. Maar Klaassen is dus echt een uitzondering."

Officiële aanvragen werken minder goed, is zijn ervaring. "Zo deed de perschef van ADO Den Haag ooit heel moeilijk toen ik Tom Beugelsdijk had aangevraagd. Of moeilijk... Ik kreeg nooit antwoord. Nasser El Khayati, destijds zijn ploeggenoot bij ADO, heb ik toen maar zelf benaderd. Nou, dat heb ik geweten." Toen de aflevering op YouTube stond, kreeg Van der Meyde een kritisch appje van de persvoorlichter. "Je begrijpt: toen werd ik wel even kwaad. Wat zat ie nou te zeiken?"

De voetballers zelf voelen zich vrijwel altijd op hun gemak in de auto. "Dat komt omdat ik dezelfde taal spreek. De taal van de kleedkamer. Dat voelt vertrouwd voor die gasten", denkt Van der Meyde. "En – dat is misschien wel het belangrijkste – ze weten dat ik ze nooit zal naaien." Het kan alleen wel eens voorkomen dat Van der Meyde per ongeluk verdwaalt, zoals toen hij met Hakim Ziyech in de auto zat. "We waren toen zo lekker aan het lullen dat ik op een gegeven moment de weg terug niet meer kon vinden. We hebben er in ieder geval hard om moeten lachen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Kijk jij regelmatig naar de YouTube-show van Andy van der Meyde?

(2460 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws