Ogararu stipt Marin-probleem aan: 'Waarom Gravenberch geen kans?, hoor je dan'

Ogararu stipt Marin-probleem aan: 'Waarom Gravenberch geen kans?, hoor je dan'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 18:19do 10-10-2019 om 18:19

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 18:27do 10-10-2019 om 18:27

De van Standard Luik overgekomen Razvan Marin beleeft een moeizame start bij Ajax, ziet ook landgenoot George Ogararu. De voormalig rechtsback van Ajax is er echter heilig van overtuigd dat Marin uiteindelijk zal slagen in Amsterdam.

Zijn prijskaartje van 12,5 miljoen euro zorgt ervoor dat de verwachtingen rondom Marin vooraf hooggespannen waren, stelt Ogararu. "Ajax heeft een uitstekende jeugdopleiding en levert veel spelers van niveau af. Als je dan een dure jongen van buitenaf haalt, zorgt dat voor extra verwachtingen. Waarom werd Marin gekocht en werd Ryan Gravenberch niet doorgeschoven? Dat soort vragen krijg je dan", laat hij weten aan Telekomsport.

Zijn eerste maanden in Amsterdam staan voor Marin vooral in het teken van aanpassen, denkt Ogararu. "Ten eerste aan de kleine ruimte, aangezien alle teams verdedigend spelen tegen Ajax. Ten tweede aan het niveau in de Champions League. En ten derde aan de lifestyle", aldus de inmiddels 39-jarige oud-verdediger, die echter gelooft dat Marin boven kan komen drijven na zijn gewenningsperiode. "Ik heb vertrouwen in hem. Het is belangrijk voor hem én voor het Roemeense voetbal dat hij uiteindelijk slaagt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Marin het nog redden bij Ajax?

(6219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws