Koeman 'speelt met vuur' bij Oranje: 'Ik gaf het in minuut 32 al aan op Twitter'

Koeman 'speelt met vuur' bij Oranje: 'Ik gaf het in minuut 32 al aan op Twitter'

11-10-2019 08:44
82

Ronald Koeman speelde met vuur tijdens Nederland - Noord-Ierland. Dat concludeert Aad de Mos na een bewogen avond in De Kuip, waar Oranje door het oog van de naald kroop (3-1). Pas in de blessuretijd werd het verschil gemaakt.

"Ik zag een Oranje dat geen openingen kon vinden en in een te laag tempo speelde", analyseert De Mos in gesprek met Voetbal International. "De creativiteit liet de ploeg in de steek. Ik vond het heel lang duren voordat Koeman ingreep. Ryan Babel, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn gaven niet thuis. Ook Memphis Depay speelde in bepaalde fases matig."

Na 66 minuten greep Koeman in: Donyell Malen en Donny van de Beek kwamen voor Ryan Babel en Marten de Roon. Een klein kwartier voor tijd volgde Luuk de Jong. "Ik vind ze heel laat", zegt De Mos over de wissels.

"Ik had het in minuut 32 op Twitter al aangegeven: dit wordt de wedstrijd van Luuk de Jong. Dus dan voel je de wedstrijd wel aan, maar dan wissel je te laat. Je ziet dat de wedstrijd vroeg om een lange bal, omdat ze er niet doorheen kwamen. Dat had veel eerder kunnen gebeuren. Nu heb je met vuur gespeeld."