Van de Kerkhof geeft vier onvoldoendes aan Oranje: 'Hij wordt onzichtbaar'

Van de Kerkhof geeft vier onvoldoendes aan Oranje: 'Hij wordt onzichtbaar'

11-10-2019 09:39
115

Matthijs de Ligt, Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Steven Bergwijn krijgen een onvoldoende van Willy van de Kerkhof voor hun optreden in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland. De oud-international raakte niet onder de indruk van het viertal.

De Ligt was één van de oorzaken van de Noord-Ierse goal in De Kuip, stelt Van de Kerkhof. "Met een paar goede lange passes probeerde hij sneller naar voren te spelen. Hij maakte verdedigend, samen met Daley Blind, één fout. Ze Daar kwam de tegengoal uit voort. Dat mag hen allebei niet overkomen", aldus het PSV-icoon in De Telegraaf.

Blind speelde een 'slordige eerste helft'. "Hij zat lang niet echt lekker in de wedstrijd. Na de rust zag ik opeens een steekpass naar Babel. Bij Ajax staat hij op een andere positie. Maar bij Oranje kan hij alleen op deze plek, die van linksback, spelen."

"De kracht van Georginio zit in zijn diepgang en een hoog tempo", vervolgt Van de Kerkhof over Wijnaldum. "Als Noord-Ierland zich met elf man opsluit, wordt hij gedwongen om op het middenveld te blijven rondlopen. En dan wordt hij een beetje onzichtbaar."

Van de Kerkhof vond het goed dat Bergwijn een basisplaats kreeg van Ronald Koeman. Maar: "Bij PSV is hij even zijn vorm kwijt geweest. Ik vind het wel goed dat Ronald Koeman voor hem koos in de basis, want zijn vorm komt er weer aan. Maar het is nog niet de Bergwijn, die bij PSV een heel elftal op sleeptouw kon nemen."