Van Dijk: 'Als we daarin slagen, is het voor tegenstander amper te belopen'

Van Dijk: 'Als we daarin slagen, is het voor tegenstander amper te belopen'

11-10-2019 18:23
36

Het kostte het Nederlands elftal meer moeite dan verwacht, maar uiteindelijk werden er in de blessuretijd drie punten gepakt tegen Noord-Ierland. Virgil van Dijk zag het bijna misgaan, maar is uiteindelijk tevreden met de overwinning.

De twijfels sloegen even toe bij de verdediger, die Josh Magennis de 0-1 zagen maken een kwartier voor tijd. "Dat gevoel duurde niet lang. Ik moest ervoor zorgen iedereen weer zo rustig mogelijk te krijgen, om de boel daarna weer op te jutten en de draad op te pakken. En ervoor te zorgen dat Luuk (De Jong, red.) goed zou worden aangespeeld en dat we de tweede bal gingen winnen. Daarin zijn we geslaagd", aldus de verdediger tegen De Telegraaf.

Het was volgens de verdediger een van de mindere wedstrijden onder bondscoach Ronald Koeman, maar Van Dijk zag ook lichtpuntjes. "Maar hoe we daarna reageerden, vond ik wel heel goed. We geven nóóit op, zoals we al zo vaak aantoonden. De kansen komen. Altijd. We brachten tegen de Noord-Ieren te weinig in de duels en we speelden in een veel te laag tempo van kant naar kant. Daardoor konden zij het blijven belopen." 

Het Nederlands elftal wist zich lange tijd geen raad met het defensieve spel van de Noord-Ieren. "Natuurlijk moeten we geduldig blijven, maar het baltempo moet omhoog en we moeten minder slordig zijn. Als we daarin slagen, dan is het voor een tegenstander amper te belopen", sluit Van Dijk af.