Redan en Summerville blinken uit bij monsterscore van Nederland onder 19

11-10-2019 19:15
24

Nederland onder 19 heeft goede zaken gedaan in de EK-kwalificatie. De ploeg van coach Maarten Stekelenburg liet geen spaan heel van de leeftijdsgenoten uit Letland, het werd 8-2. Grote uitblinkers aan Oranje-zijde waren Daishawn Redan en Crysencio Summerville.

Door de overwinning op Letland heeft Nederland onder 19 nu zes punten uit twee wedstrijden, want ook de eerste wedstrijd tegen Moldavië werd gewonnen (5-0). In Riga kwam Oranje al snel op voorsprong door een benutte strafschop van Redan en niet veel later verdubbelde de spits van Hertha BSC de score.

Een treffer van Robert Zelmanis na twaalf minuten bracht de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd, maar het was niet lang spannend in Letland. Summerville schoot Nederland met twee doelpunten al snel weer op een ruime voorsprong. Al voor rust was het 6-1: ook Wouter Burger en Marouan Azarkan pikten een treffer mee.

Nederland onder 19 deed het na rust wat rustiger aan en Stekelenburg besloot  maar liefst vier wissels door te voeren. Summerville mocht blijven staan en maakte zijn derde doelpunt van de avond, waardoor de stand 7-1 werd. Ook Azarkan pikte nog een tweede doelpunt mee. Vlak voor tijd maakte Eduards Daskevics nog een eretreffer voor Letland onder 19.

Maandag staat er nog een wedstrijd tegen Israël op het programma voor de mannen van Stekelenburg. Als er een punt wordt gehaald gaat Nederland onder 19 verder in de kwalificatiecyclus voor het EK.