Zoon van  Van Bommel ziet Cambuur vanaf MVV-bank naast koppositie grijpen

Zoon van Van Bommel ziet Cambuur vanaf MVV-bank naast koppositie grijpen

11-10-2019 22:57
39

SC Cambuur heeft vrijdag verzuimd de koppositie te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij MVV.

Al voor de aftrap was er onrust in Maastricht. Nota bene in het eigen clubblad was er kritiek op trainer Fuat Usta, omdat hij routinier Pieter Nys buiten de wedstrijdselectie hield. Door de afwezigheid van Nys was er op de bank bij MVV wel plaats voor Thomas van Bommel, zoon van PSV-trainer Mark van Bommel.

Het duel leverde beduidend minder spektakel op. Cambuur kon geen potten breken tegen de nummer zestien van de ranglijst. De Limburgers kregen via Anthony van den Hurk zelfs de beste kans voor rust, maar doelman Sonny Stevens bracht redding. Ook in de tweede helft waren er nauwelijks kansen, waardoor het bij 0-0 bleef.

Dat is vooral voor Cambuur teleurstellend. De Leeuwarders blijven ondanks een beter doelsaldo tweede achter koploper NAC Breda, omdat de Brabanders een duel minder speelden.