'Ik wil nog paar jaar voetballen, maar weet dat de concurrentie bij Ajax groot is'

'Ik wil nog paar jaar voetballen, maar weet dat de concurrentie bij Ajax groot is'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 07:32za 12-10-2019 om 07:32

Siem de Jong hoopt ook na zijn voetbalcarrière actief te blijven bij Ajax. Met zijn dertig jaar kan de middenvelder voorlopig nog even door, maar hij speculeert wel al voorzichtig over een leven na het voetbal. 

"Ik zou ook na het voetbal wat willen doen bij Ajax. Wie weet hoe of wat", vertelt De Jong bij Inside Ajax op Ziggo Sport. De Jong keerde twee seizoenen geleden terug bij Ajax, maar wordt vooral gebruikt als invaller. Vorig seizoen zat hij zelfs op de tribune. Zijn contract loopt aan het einde van het jaar af. "In eerste instantie wil ik spelen. Daarna gaan we zien of ik ga blijven."

"Ik wil nog een aantal jaren voetballen, maar weet ook dat de concurrentie hier heel groot is. We gaan zien in de toekomst wat er gaat gebeuren. Ik heb het hier prima naar m'n zin en voel me wel thuis."

Het is dus mogelijk dat De Jong na zijn carrière actief blijft in Amsterdam. "Ik sluit het niet uit. Ik zeg niet dat ik geen trainer wil worden, maar weet ook niet of ik het wel wil worden. Ik kijk na m'n carrière wel welke kant ik opga."

De Jong maakte onderdeel uit van het Ajax dat onder Frank de Boer vier keer op rij kampioen werd. Er is sindsdien veel veranderd. "Individueel hebben we betere spelers dan in die tijd. Toen hadden we ook veel goede spelers die mooie transfers hebben gemaakt, maar in deze periode ligt de kwaliteit hoger."

Poll

Wat is het beste voor Siem de Jong?

(1066 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws