De Jong staat positief tegenover Amerikaanse transfer: Het lijkt me wel wat

De Jong staat positief tegenover Amerikaanse transfer: "Het lijkt me wel wat"

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 08:53za 12-10-2019 om 08:53

Siem de Jong weet dat hij het bij Ajax met een rol als invaller moet doen. Erik ten Hag heeft geen basisplek ingeruimd voor de dertigjarige middenvelder, die voor zichzelf aan zijn fitheid werkt en nog wat jaren aan zijn carrière hoopt toe te voegen.

"Mijn rol is dat ik kan invallen als het kan", zegt De Jong bij Inside Ajax op Ziggo Sport. "In de groep probeer ik een positieve invloed te hebben en hard te trainen. Ik moet zorgen dat ik fit en klaar ben voor de momenten die ik krijg. Doordeweeks moet ik ook een hoog niveau halen op de training."

De Jong laat in het midden of hij een basisplek verwacht. "Dat is afhankelijk van wat er gebeurt. Op dit moment weet ik waar ik sta, maar voor mezelf probeer ik zo goed mogelijk te trainen en te spelen en meer minuten te maken. Ik weet dat het heel moeilijk is, maar dat neemt niet weg dat ik er alles aan probeer te doen."

"Daarom zeg ik ook dat ik niet weet wat de toekomst gaat brengen. Ik heb ervoor gekozen om in deze rol zo goed mogelijk van belang te zijn. Ik wist wat ik kon verwachten. Daar heb ik het met de trainer over gehad en ook wel voor gekozen. Ik hoop wel dat ik in de komende jaren meer ga spelen. Het is niet dat ik denk dat het zo goed is."

De Jong heeft in het verleden aangegeven open te staan voor een transfer naar de Major League Soccer. "Ik heb altijd gezegd dat ik ooit in Amerika zou willen spelen. Ook om te kijken naar de sportcultuur en de voetbalcultuur. Het is een andere ervaring. Het lijkt me wel wat om dat mee te maken. Ik kan niet zeggen dat het al zeker is. We gaan zien wat de toekomst brengt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws