Van der Gijp: 'Heb ik liever dan een Karsdorp die denkt dat 'ie kan voetballen'

Van der Gijp: 'Heb ik liever dan een Karsdorp die denkt dat 'ie kan voetballen'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 12:05za 12-10-2019 om 12:05

Laatste update: zaterdag 12 oktober 2019 om 12:09za 12-10-2019 om 12:09

René van der Gijp heeft zich lovend uitgelaten over PSV-back Denzel Dumfries. Vooral de drive van Dumfries kan op waardering rekenen van de analist. Ook Johan Derksen vindt het spel van de verdediger wel wat hebben, maar geeft hem wel een tip.

"Ik vind Dumfries geen geweldige voetballer, maar dat vind ik van meer rechtsbacks. Hoe heet mijn vriend die altijd bij Juventus speelde ook alweer? Liechtsteiner! Zeven jaar bij Juventus gespeeld, maar nooit een goede voorzet gegeven", lacht Van der Gijp bij Veronica Inside. "Een ding heeft 'ie wel die Dumfries, het is een genot om naar te kijken. En hij straalt een enorme energie uit. Dat heb ik liever dan een Karsdorp die denkt dat 'ie kan voetballen."

"Ik vind die Dumfries echt een lust voor het oog, alleen dat koppie al. Hij wordt niet moe. Als je zegt: we hebben vanavond nog een wedstrijd om elf uur dan staat hij er klaar voor", vervolgt de analist. Ook Johan Derksen houdt wel van het spel van Dumfries, maar heeft nog wel een tip. "Maar dan denk ik, Dumfries, je bent professional. Je hebt het loopvermogen, je hebt de drive om naar voren te gaan, alleen je hebt de voorzet niet. Ga nou na iedere training even een half uurtje voorzetten trainen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws