'Fysiek wonder' De Jong bij Barça: 'Zou deel kunnen nemen aan Olympische Spelen'

'Fysiek wonder' De Jong bij Barça: 'Zou deel kunnen nemen aan Olympische Spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 12:48za 12-10-2019 om 12:48

Laatste update: zaterdag 12 oktober 2019 om 12:59za 12-10-2019 om 12:59

Bij FC Barcelona zijn ze in korte tijd zwaar onder de indruk geraakt van Frenkie de Jong. De Nederlander lijkt zich moeiteloos aan te passen en breek nu al records bij zijn nieuwe club.

Tijdens de trainingen van Barcelona dragen de spelers vesten met een GPS-tracker, waardoor na afloop gegevens af kunnen worden gelezen. Het Spaanse AS Diario weet te melden dat ze bij Barcelona nog nooit zulke goede cijfers hebben gezien bij een speler. Volgens de gegevens zou De Jong deel kunnen nemen aan middellange en lange afstandwedstrijden op de Olympische Spelen.

Ook tijdens de wedstrijden maakt De Jong een geweldige indruk. Zo loopt hij van alle Barcelona-spelers de meeste kilometers, heeft hij de meeste balcontacten en daarnaast bestrijkt hij ook nog eens de meeste zones op het speelveld. Volgens de Spaanse krant hadden in het verleden Sergio Busquets en Ivan Rakitic de meest indrukwekkende cijfers, maar de twee middenvelders zijn weggevaagd door De Jong.

Een staflid van Barcelona, die niet bij naam wordt genoemd, vertelt tegen de krant dat hij nog nooit zoiets heeft meegemaakt op het veld. "Het lijkt misschien niet zo, maar hij is een fysiek wonder, een beest."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws