Jans geniet van het voetbal in de Verenigde Staten: 'Dacht eerst ook: wat is dit?'

Jans geniet van het voetbal in de Verenigde Staten: 'Dacht eerst ook: wat is dit?'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 14:03za 12-10-2019 om 14:03

Ron Jans eindigde met FC Cincinnati stijf onderaan in de MLS, maar toch ziet de Nederlander voldoende mogelijkheden om door te groeien en hij richt zijn ogen op volgend seizoen. In trainer houdt zich in de Verenigde Staten niet alleen bezig met voetbal, maar gaat ook kijken bij andere sporten.

Toen Jans halverwege het seizoen begon in Amerika stond Cincinnati al onderaan en de coach richtte zijn vizier voornamelijk op volgend seizoen. "Dat wist ik van tevoren natuurlijk", vertelt Jans in gesprek met de NOS. "Je komt in de herfst van het seizoen binnen en toen stonden we al laatste. De achterstand was ook al zo groot dat er niet heel veel rek in zat om te stijgen op de ranglijst. Maar in de toekomst kan dat daarentegen wel en daarom ben ik hier."

De trainer verbaaste zich over het feit dat voetbal gigantisch leeft in de Verenigde Staten. "De supporters verzamelen zich op wedstrijddagen in de stad en lopen dan in een mars met veel gezang naar het stadion. Ik dacht eerst ook: wat is dit? Maar het is mooi om te zien. FC Cincinnati is wel echt een American Dream-verhaal. Ze zijn vier jaar geleden begonnen met een idee in een Amerikaanse coffeeshop en wilden graag voetbal opzetten in de staat Ohio. Nu werken er 150 mensen en staat er een gloednieuw trainingscentrum."

Honkbal
Jans houdt zich in Amerika niet alleen bezig met voetbal. Hij mocht bij een wedstrijd van de hockeyclub Cincinnati Reds zelfs de traditionele eerste pitch gooien. "Dat was wel heel mooi", aldus Jans. "Het was echt een eer. Via de voorzitter werd ik uitgenodigd om dat te doen. De bal en de handschoen liggen als een soort trofee nu bij ons in de kamer. Binnenkort ga ik kijken bij het American Football-team en dit weekend ga ik naar het ijshockey."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws