Alberg maakt er drie en schiet geplaagd Roda naar dikke zege op Helmond Sport

12-10-2019 20:20 Laatste update: 22:49
28

Roda JC heeft na het afsluiten van de onrustige periode binnen de club een dikke overwinning kunnen bijschrijven. Helmond Sport werd in het diepe zuiden mede dankzij een hattrick van Roland Alberg met 4-0 verslagen.

Roda JC - Helmond Sport 4-0
Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Helmond, dat via een drietal hoekschoppen dicht bij de openingstreffer was. Die goal viel echter aan de andere kant. Alberg promoveerde een goede voorbereidende actie van aanvoerder Daryl Werker tot doelpunt, waarna het bezoek uit Brabant niets meer te vertellen had.

Voor rust slaagde Roda er niet meer in om tot doelpunten te komen, maar na de pauze ging het hard in het Parkstad Limburg Stadion. Alberg maakte er nog twee en kreeg vervolgens een publiekwissel, waarna Jordy Croux tien minuten voor tijd de 4-0 eindstand op de borden zette. Roda staat nu met twaalf punten uit tien wedstrijden tiende, maar dreigt nog drie punten kwijt te raken vanwege de financiële problemen bij de club. Helmond is vijftiende met negen punten.

TOP Oss - Telstar 2-2
Het venijn zat hem in Oss voor en kort na de rust. TOP kwam op 1-0 via een eigen doelpunt van Shaquille Sno en op 2-1 dankzij een kopbal van Philippe Rommens, maar Telstar-spits Reda Kharchouch had tot twee keer toe een antwoord. In aanloop naar zijn eerste treffer leek hij overigens hands te maken, maar arbiter Robin Gansner keurde de treffer goed.

De gasten uit Velsen-Zuid roken nog meerdere malen aan de overwinning, maar de wedstrijd eindigde in 2-2, een uitslag waar beide ploegen niet veel mee op schoten. Telstar blijft in de middenmoot hangen en TOP staat nog altijd maar twee punten voor op hekkensluiter FC Dordrecht.