'Ik had meteen een slecht gevoel over die Mexicaan met een grote zak geld'

'Ik had meteen een slecht gevoel over die Mexicaan met een grote zak geld'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 21:19za 12-10-2019 om 21:19

Eric van der Luer had vanaf het begin een slecht gevoel bij Mauricio Garcia de la Vega, de Mexicaan die kandidaat was om Roda JC over te nemen. Het clubicoon van de Kerkradenaren wist al na zijn eerste ontmoeting met De la Vega dat het niets zou gaan worden.

Nu de Mexicaan met de staart tussen de benen is vertrokken uit Zuid-Limburg probeert Roda weer vanaf de basis op te bouwen en vraagt men zich af hoe het kan dat De la Vega binnen gehaald is. "Op 4 juni kregen we bericht dat de club niet failliet ging, maar dat er een Mexicaan met een grote zak geld kwam", legt Van der Luer uit bij FOX Sports.

"Op 5 juni stelde hij zich voor aan het personeel", gaat de Maastrichtenaar verder. "Toen ben ik naar buiten gelopen en tegen collega's gezegd dat ik er een heel slecht gevoel over had. Er stond iemand waar ik grote twijfels bij had."

De teloorgang van Roda doet niet alleen Van der Luer, maar ook de fans van de Kerkradenaren pijn. "In 2000 stonden we in de achtste finales van de UEFA Cup in San Siro, nu zijn we van de regen in de drup beland. Ieder jaar maak je je rond dezelfde tijd weer zorgen over de situatie van de club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws