Guinnes Book-recordhouder Koeman jr. gepasseerd in Oss: Wij vonden het noodzaak

Guinnes Book-recordhouder Koeman jr. gepasseerd in Oss: "Wij vonden het noodzaak"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 09:04zo 13-10-2019 om 09:04

TOP Oss-trainer Klaas Wels greep hard in voorafgaand aan het thuisduel met Telstar van zaterdagavond. Keeper Ronald Koeman junior is wellicht de meest tot de verbeelding sprekende naam in de Osse selectie, maar moest zonder pardon plaatsmaken voor de Fransman Damien Perquis.

Koeman junior had tijdens de Brabantse derby tegen FC Den Bosch (4-0) geen goede beurt gemaakt en werd geslachtofferd door Wels. "De meeste trainers wisselen niet zomaar van doelman en ik eigenlijk ook niet. Maar wij vonden dat het noodzaak was voor de ploeg om Damien een kans te geven", liet de trainer voorafgaand aan TOP Oss-Telstar weten aan FOX Sports.

Koeman debuteerde in 2016 als prof namens Almere City en greep vorig seizoen zijn kans in Oss na het wegvallen van concurrent Nick Olij. Dit seizoen had hij nog geen minuut gemist en had hij veertien keer moeten vissen in negen wedstrijden. Buiten de lijnen maakte Koeman junior naam met het vestigen van een wereldrecord: de sluitpost wist in één minuut tijd 29 keer te scoren in een leeg doel vanaf de middellijn en haalde het Guinness Book of Records, ten koste van Manchester United-collega Sergio Romero.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws