Update: UEFA kan weer naar Turkije kijken, ook na 1-1 in Parijs militaire gebaren

Update: UEFA kan weer naar Turkije kijken, ook na 1-1 in Parijs militaire gebaren

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 10:43zo 13-10-2019 om 10:43

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 23:43ma 14-10-2019 om 23:43

De interland tegen Albanië van vrijdagavond krijgt mogelijk nog een staartje voor de Turkse nationale ploeg. Het team van Şenol Güneş won de EK-kwalificatiewedstrijd in de laatste minuut en vierde de 1-0 van Cenk Tosun met een militair gebaar.

Het eresaluut was bedoeld voor de Turkse soldaten die deze week – ondanks grote internationale verontwaardiging – hebben deelgenomen aan een invasie in Noord-Syrië, gericht tegen de daar aanwezige Koerdische milities. Het uiten van dergelijke politieke of religieuze boodschappen druist in tegen de reglementen van de UEFA. Woordvoerder Philip Townsend heeft dan ook laten weten dat dit voorval aan een onderzoek onderworpen zal worden.

Een geldboete en/of wedstrijden zonder publiek lijken de meest voor de hand liggende maatregelen voor Turkije, dat komende zomer naar alle waarschijnlijkheid aanwezig zal zijn op het EK. Na de late zege op Albanië staat men samen met Frankrijk bovenaan in Groep H. De voorsprong op nummer drie IJsland is zes punten, met nog drie wedstrijden te gaan.

Update: De spelers van Turkije zijn klaarblijkelijk niet bevreesd voor een UEFA-onderzoek. Na de 1-1 tegen Frankrijk van maandagavond maakten ze wederom een militair gebaar. Nadat Kaan Ayhan de gelijkmaker binnenkopte, hield Merih Demiral zijn hand al tegen zijn slaap. Na afloop van de wedstrijd volgden meer spelers zijn voorbeeld. Het militaire saluut is bedoeld als steunbetuiging aan het Turkse leger, dat deze week Noord-Syrië binnen is gevallen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws