Gesprekken tussen El Ghazi en Overmars: 'Mijn toekomst zou niet rooskleurig zijn'

Gesprekken tussen El Ghazi en Overmars: 'Mijn toekomst zou niet rooskleurig zijn'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 11:57zo 13-10-2019 om 11:57

Terwijl Ajax zich halverwege het seizoen 2016/2017 opwerkte tot Europa League-finalist, vertrok Anwar El Ghazi door de achterdeur van de Johan Cruijff Arena. De toenmalig buitenspeler botste met trainer Peter Bosz, werd teruggezet naar Jong Ajax en verkaste naar het Franse Lille OSC.

El Ghazi stelt drie jaar na dato dat hij niet anders kon. "Ik wilde niet weg bij Ajax, maar er was eigenlijk geen andere keus, door bepaalde dingen die gebeurd waren", laat hij zondagochtend weten in Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Ik heb gesproken met Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.), mijn zaakwaarnemer en iedereen die erover ging. Toen heb ik helaas de keuze moeten maken om weg te gaan."

De huidige Aston Villa-speler beschikte nog over een doorlopend contract en had eventueel bij Ajax kunnen blijven. "Maar zowel Ajax als mijn zaakwaarnemer zei dat het verstandiger was om verder te gaan. Ze zeiden dat de toekomst niet rooskleurig zou zijn bij Ajax." El Ghazi heeft spijt van zijn aanvaringen met Bosz. "Ik ben ook maar een mens en ik maak ook fouten, zeker als jonge jongen. Als ik het veld in stapte, was ik heel anders, alsof ik in een heel andere wereld kwam."

Poll

Zou El Ghazi van waarde kunnen zijn voor het huidige Ajax?

(3960 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws